Nooma's missie

Het ontwikkelen, produceren en beschikbaar stellen van compleet, makkelijk en betaalbaar voedsel met een minimale footprint.

Ons verhaal

Het vinden van voedsel dat een leven gericht op succes kon ondersteunen is niet makkelijk. Het grootste gedeelte van de voeding in de Albert Heijn is vulling geen voeding. Geen wonder dat veel mensen zich lusteloos en moe voelen en meer dan 55% van de volwassenen in Europa met overwicht kampen.

Het leven vraagt veel van mensen en dus van de bronnen die ze kunnen inzetten. Voeding moet een bron van energie zijn niet een bron van frustratie of zelfs vermoeidheid.

Met dit idee ontwikkelden de oprichters een formule om mensen te helpen de voeding binnen te krijgen die nodig is om optimaal te leven. 

Uiteindelijk werd gekozen om het product allereerst in poedervorm aan te bieden en de smaak en mengkeuze bij de gebruikers te laten. Zo ontstond Nooma, een poedervormige maaltijd die binnen een minuut te bereiden is.

Dit vinden we belangrijk:

Compleet - Alle ingredienten die je nodig hebt om je energiek en voldaan te voelen.

Makkelijk - Een complete maaltijd binnen een minuut.

Betaalbaar - Nooma kost slechts € 1,95 voor een volledige maaltijd met 500 calorieën. 

En we verkleinen onze foodprint door:

1. Geen voedselverspilling - Nooma heeft een houdbaarheidstermijn van 12 maanden en laat geen voedselresten achter. Ook onze verpakkingen produceren nauwelijks afval. .

2. Milieuvriendelijkheid: vegan zijn en geen voedselverspilling produceren, betekent dat we veel minder milieueffecten op onze planeet hebben dan veel andere voedselproducten.